ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ  Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΚΥΠΡΟΣ
Ιερές Μονές σε Ελλάδα και Κύπρο
Αγία Μαρίνα: Στη μέση του Στροβόλου κοντά στην όχθη του διερχόμενου ποταμού «Πηδιά» και ακριβώς δίπλα από το «Σύστημα Προσκόπων» υπάρχει εκκλησάκι αφιερωμένο στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα.
Η ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ..

Οποιος λατρεύει την Αγία Μαρίνα εχει θέση στην ιστοσελίδα μας.... Οι διαφορές των ανθρώπων ειναι για τους ανθρώπους . Εκει ψηλά στους ουρανούς την αγάπη εξετάζουν μόνο. Ας θυμηθούμε λοιπόν και την Αγία Μαρίνα της Κυθραίας που στενάζει κάτω απο τον Τουρκικό ζυγό απο το 1974. Δείτε τον Ναό της όπως ειναι σήμερα στα Κατεχόμενα !!!

Ο Ναός ανήκε στους Μαρωνίτες και για την σωστή ενημέρωση επισυνάπτω ενα αρχείο που αναφέρει όλη την ιστορία τους. Η αγάπη των Μαρωνιτών για την Αγία Μαρίνα ειναι πολύ μεγάλη μαζί και ο πόνος  για το χαμένο χωρίο τους.


Μη νανουρίζεις πια παιδιά, Αγία μας Μαρίνα,
γιατί πάνε, τελείωσαν όλα τα χρόνια εκείνα,
που ταπεινά και ολόχαρα ερχόμαστε κοντά σου
κι ανάβαμε ευλαβικά κεριά στην εκκλησιά σου.
Μα κράτα μας σε εγρήγορση, ξύπνιους ωσότου βρούμε
το δρόμο της επιστροφής, που τόσο λαχταρούμε
και αντηχήσει από ψαλμούς γλυκούς και μελωδία
η συλημένη σου εκκλησιά που' ναι βουβή κρύα


Στείλτε μας φωτογραφίες και περιγραφές απο εκκλησίες η χωριά της Αγίας Μαρίνας για να γίνει παρουσίαση τους

Ευχαριστούμε
Η Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, το μικρό και όμορφο χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, απέχει από την πρωτεύουσα γύρω στα 40 χιλιόμετρα. Είναι χτισμένο στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους, σ' ένα μέσο υψόμετρο 450 μέτρων, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Δείτε και video απο Αγια Μαρίνα Ξυλιάτου.
Αλλες εκκλησίες της Αγίας Μαρίνας στην Κύπρο
Για πρώτη φορά μετά το 1974 ήχησαν οι καμπάνες στην κατεχόμενη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας  Σκυλούρας.
Συνδεσμοι εδώ
Εντός του γυναικείου Μοναστηριού των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης και Μαρίνας στην Ξυλοτύμπου. Αποτελεί κτίσμα του 14ου αιώνα. Εικόνα απο τον ναό. Δείτε και αυτον τον σύνδεσμο.
Στο πάνω χωριό έχει μια μικρή εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Θεράποντα και στο κάτω χωριό μια άλλη μικρή εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Μαρίνα.
Η κύρια εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στην Αγία Μαρίνα και βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας. Είναι βυζαντινό κτίσμα του 19ου αιώνα. Τα τελευταία χρόνια έχει συντηρηθεί.


Εκκλησία Αγίας Μαρίνας Αναλυόντα
Παλαιά Εκκλησία Αγίας Μαρίνας
Στ’ ανατολικά του χωριού, ανάμεσα στα γραφικά σπιτάκια, ορθώνεται η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Είναι η κύρια εκκλησία του χωριού. Η σημερινή εκκλησία, σύμφωνα με μια σωζόμενη επιγραφή, έτυχε ανοικοδόμησης το 1917.
Το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, βρίσκεται σε ένα πευκόφυτο λόφο δίπλα από το ερειπωμένο σήμερα χωριό Φιλάνι. Ανάγλυφη πέτρα πάνω από την κύρια είσοδο του ναού αναφέρει ως ημερομηνία ανέγερσης το 1819. Είναι ένας μικρός ναός τρίκλιτης βασιλικής χωρίς τρούλο, κτισμένη
Φωτογραφίες απο την Αγία Μαρίνα Ποτίμων στο χωριό Πέγειας στήν Πάφο. Ευχαριστίες στον Yannis Liasides.
Αγία Μαρίνα στα Πυργά της Λάρνακας